Pozdrav, imam par mušica u glavi što želim riješiti do 4. miseca, pa pomalo skupljam info
Ukratko, imam nešto love i želia bi to uložiti u malo bolju muziku u svoju bubu (koju cu tek voziti u 4. misecu kad napunim 18 god )
Stanje u autu je sljedeće:
Na prednjim vratima Magnatovi zvučnici, 100w, dvosistemski, tj imaju odvojene one male za visoke tonove (neznam se bolje izrazit )
Na zadnjoj polici trosistemski Pioneer ovali, 80w.
Par je radia mijenjano, nebitno trenutno jer ce se vjerovatno mijenjat.
Želim staviti neki woofer, i pojačalo koje će ga moći pogurati, bitan mi je brz i relativno čist bass, ne treba bit predubok(za hardtechno i ta cuda) jer uglavnom slušam mekšu stranu elektronike
Problem je naravno prostor, jer je buba jako ograničena što se toga tiče. Uz više premišljana ove su mi ideje pale na pamet:
1. Maknuti zadnju policu i tako dobiti mogućnost velike kutije za woofer,pa samim time i jači woofer--> max dimenzije 80cm dužina(l), 28cm visina (h), 40cm dubina (d). Ako je preplitko može se iskombinirati da dio prema nazad, dalje od sica eli bude viši, cca 40cm, ali onda će jedan dio woofera ići ukoso(2b). Ili da se pravi ko trokut (2c)
2. Ostaviti policu i ovale, malo je podignuti, i praviti kutiju dimenzija 80cm(l), 23cm(h), 27cm(d), ili opet kosa verzija gdje je dubina 40cm (2b)
3. Ako je moguće, staviti manji woofer ispod zadnjeg sica. Max dimenzije 35cm(l), 22cm(h), 28cm(d)
Probajte skuzit skicu, jer neznam bolji nacin kako da vam objasnim
imam cca 3000-3500kn za woofer i pojacalo, netrebate sve potrosit ako mislite da se moze za manje para u redu proc, a radio, izradu kutije, itd... stavite pod moju brigu
Čak bi više volia da je woofer 12'' i mrvicu jači, jer u slučaju da uzmem novi auto ili tako nešto uvijek mogu ponijeti i woofer i muziku sa sobom.