1mario1 je napisao/la:a šta je recimo sa ovim
http://cgi.ebay.com/25HP-DYNO-BOOST-PERFORMANCE-CHIP-MG-ZR-ZS-ZT-TF-GT-MGF_W0QQitemZ110440518873QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item19b6c494d9
Po meni ne. Inace imas 2 tipa:
1. Onaj koji ima povratnu informaciju o svemu sta se dogadja u motoru, tj. nacipa se serijski chip od auta, tj. "remapiran je ECU, laicki ubaceni novi windowsi(za one kojima je malo tesko razumiti). Jer ne stavlja se uvijek fizicki chip unutra vec se samo promijene postavke vec postojecem. Po meni je taj nacin bolji jer je to jos uvijek originalni chip od auta i on jos uvijek radi sve funkcije samo malo poboljšano.
2. Iza ovog linka se krije 2. tip. Naime ovaj uredjaj nema informaciju o nicemu sto se dogadja u masini, skoro nicemu. Jedna od bitnih stvari je da nema povratnu informaciju o protoku i temp. zrak i na taj nacin vecinom radi. Dakle, vara masinu da je dobila vecu kolicinu zraka(samim time i hladniji zrak jer temp je obrnuto prop. kolicini) na usisu i motor automatski salje vise goriva jer zna da je s vecom kolicinom zraka moguce zapaliti vise goriva i samim time stvoriti veci moment, snagu itd. To i prolazi donekle dok je automobil u velikoj brzini i zbilja prima veliku kolicinu zraka na usis, ALI dok automobila stoji ili se krece u koloni polako, masina prima previse goriva, a ne moze ga sagoriti jer na usis vuce zrak koji je topal, a samim time i expandiran pa ga manje moze stati "u masinu", samim time dolazi do "cukanja" i sl.
Eto nadam se da sam barem malo pomogao. Nisam neki expert u ovome svemu, pa ako netko ima nesto za nadodati ili popraviti neka se komoda.
@frenky_111:Po meni jedno kvalitetno chipanje trenutno na trzistu ima cijenu od min. 300€ i da imam turbaka isao bi odma na to jer svaki konj je bitan, pa neka ga sutra vrag odnese. Ali, opet, to je samo moje misljenje, a prijatelj kako hoce.