superslalom je neka nova nada autoslaloma koji u regiji jug ima sve slabije vozača,, a na ovim natjecanjima superslaloma npr. prošle godine kad je bio superslalom u Trilju se skupio velik broj vozača, ove godine se isto vozi u Primoštenu i Skradinu a čuo sam da će možda već iduče godine bit u Omišu na popularnoj Brnistri..
Super slalom je nova disciplina u HR koja je malo kopirana izvanka tj popularno zvana talianski slalom! Znaci neka nova disciplina koja je zaceta na ideji i promicanju guranju SS od ljudi koji imaju volje i zelje za napedak sporta i neceg novog i zanimljivog vozacima! Izrada pravilnika, elborati, ideje su nekolicine ljudi iz AK Mihovil Sibenik i prvi org Super auto slaloma u Skradinu 2012g Cilj discipline je popularizirat i vratit vozace koji su odustali od klasicnog A09 zbog zmija, smanjivanja udaljenosti sektora do sektora i sl..a dalje su zeljni voznje, tehnicke al opet malo brze i kvalitetnije1
SS kao disciplina jos nije definirana ni dobila suglasnost ni zeleno svjetlo od strane HAKS-a U krugu vozaca,promatraca i raznih funkcija u autosportu misljenja su podjenljena... vidit cemo sta ce sve izac od ovog...
Za 2013g je tribalo bit neko promo natjecanje nazvano CUP natjecanje od 3 utrke 1.Tilj 2.primosten.3 primosten/Skradin
ova natjecanja su promotivna i boduju se za PRJ ... još kad bi haks dao zeleno svijetlo ovoj disciplini pa da se sve to proširi po ostalim regijama to bi bilo super..
primjetio sam da su prošle godine dolazili vozači iz drugih regija vozit i velikog je interesa bilo,dosta više nego za autoslalom u regiji jug...
Nije se dosad bodovalo za regiju jer SS nepostoji sluzbeno kao disciplina... prosle godine se u Trilju vozija tkz SS OP a bodovi su pripisani kao da se vozija A09! Sta se tice ove g.. neulazim u to samo zelim vozit se jer SS mi je jako zanimljiv i privlacan, mogu rec da san prosle godine jedino na SS kvalitetno provoza i izvoza sa gustom!